vr

01

mrt

2013

Problemen vergunning antennemast

Zitting 17 januari 2013

Bron: http://dgdrenthe.nl/pd1lg/ 

Hamer rechtbank 300x167 Zitting 17 januari 2013Gisteren is de zitting voor Tony’s mast bij de Raad van State geweest.
Verwachtingen waren groot en terecht. Er waren deze keer immers zelfs vragen door de RvS van tevoren schriftelijk aangekondigd.
Waren we bij Henk uit Nuland (PA3GHT) na 7 minuten weer buiten. Deze keer duurde de zitting bijna 70 minuten.
Ook was het mooi, dat er nu een meervoudige kamer zitting hield. Drie rechters, met o.a. 2 hoogleraren met expertise in mensenrechten en Europees recht.

Ik heb echt het gevoel deze keer mijn verhaal te hebben kunnen vertellen en dat alleen al was voor mij een bereikte doelstelling.
Het was gelezen en grotendeels begrepen. Er werden kritische vragen gesteld.

Waar ik tegen aanliep is toch wel weer het tekort aan begrip van onze hobby. Met name de technische voorwaarden.

Één rechter vond Autronic min of meer achterhaald. Van voor het internet-tijdperk. Ik moest bijv. uitleggen wat het verschil was om via de ether persoon x te bereiken i.p.v. via internet.

Ook werd er gesteld, dat er een balans moet bestaan tussen het aantal antennes en daartegenover het maatschappelijk belang (de mate waarin het ontsierend is). Met een duidelijk standname van ongeacht de status van de antenne: wel of niet vergunnigsvrij.

Het arrest Mustafa is met diepgang behandeld.
De interpretatie van deze drie rechters hoe het Europese hof de reikwijdte van Mustafa voor ogen heeft, zal bepalend zijn in deze zaak. De tekst uit het arrest Mustafa : “no particular aesthetic aspirations” is hierin essentieel.
Of een gemeentestempel van “hoogste welstandsniveau 1″ voldoende is, ook al bevindt zich een sportveld met buismasten van 30 meter in dit gebied. Zo ook een ziekenhuis en normale niet-architectonische na-oorlogse gebouwen.

Zo ook het feit, dat er 66 handtekeningen zijn van “sympathiserende” omwonenden en het ontbreken van bezwaarmakende omwonenden. Ik heb nadrukkelijk verzocht dit te laten meewegen in het besluit.

Nu maar weer een aantal weken wachten op de uitspraak.

2 Berichten

vr

22

feb

2013

Nieuwe Tango Whiskey site online

Dear visitor,

Please, write a short comment what you think about our new website. And if you know a subject which is interesting for the website. tnx.
With kind regards from Tony 19TW001, President TW DX Group.

 

Beste bezoeker,

Laat even een korte reactie achter wat jullie van onze nieuwe website vinden. En als je een onderwerp weet wat leuk is voor de website, laat het ons weten via ons contact formulier.

Groetjes van Tony 19TW001 Voorzitter TW DX Group.

3 Berichten
New Tower 19TW001
New Tower 19TW001